Fogfehérítés

Magabiztos elégedett mosoly és önbizalom!

Fiatal korunkban még fogaink fehérek, de az élet előre haladtával számos hatás éri őket, amelyek lassan a fogazat elszineződéséhez vezetnek /kávé, tea, vörösbor, egyéb étel szinezékek, dohányzás/. Gyökértömést követően is megváltozhat a fog színe. Ma már nem kell tudomásul venni a kedvezőtlen változásokat. A centrumunkban professzionális és biztonságos eszköz áll rendelkezésünkre a kívánt színárnyalat éléréséhez, a WhitenMAX állványos fogfehérítő készülék. Az aktív oxidáló anyagot tartalmazó fehérítő gél a felszabaduló oxigén segítségével semlegesíti a fogfelszínre felrakódott és beivódott festék szemcséket.

Rendelői fogfehérítés a fogazat teljes átvizsgálásával kezdődik. Csak szuvasodás mentes, jól záródó töméssel rendelkező fogak fehéríthetők!

A fehérítés megkezdése előtt professzionális fogkő eltávolítást és polírozást végzünk. A szájhygénés beavatkozás után egy héttel következhet a tényleges fehérítés. Az ínyre felhelyezett védőpakolás mellett visszük fel a fogakra a fehérítő gélt 15 perces időtartamra, amit erre a célra kifejlesztett fogfehérítő lámpával világítunk meg. A lámpa fokozza a gél hatását, és biztosítja az állandó hőmérsékletet a fogfelszínen lezajló kémiai reakcióhoz. Az idő leteltével ellenőrizzük a szín változás. A kívánt színhatás elérése érdekében a kezelés az adott napon háromszor megismételhető. Sötét alapszínű fogaknál  szükségessé válhat a kezelés újabb ülésben való megismétlése.

A fogfehérítés során a tömések és fogpótlások színe nem változik, ezért a régi, színben nem megfelelő tömések, pótlások cseréjét a végleges fogszín elérése után javasolt elvégezni.
A kezelés alatt, illetve a kezelést követően átmeneti érzékenység alakulhat ki a fehérített fogakon, ami speciálisan erre a problémára kifejlesztett fluoridos géllel, illetve fognyaki érzékenységre való fogkrémmel csökkenthető.

Fehérítés után a tartós hatás érdekében egy hétig óvakodni kell az erős színező anyagokat tartalmazó ételektől is italoktól!

A kivilágosított fogszín, az étkezési szokásoktól függően ,várhatóan 1-3 év után felfrissítést igényel.

A gyökérkezelt fogak a fogbél elhalásából adódó bomlástermékek miatt belülről elszineződhetnek.  Ilyenkor a külső fogfehérítés magában nem elegendő.A  kívánt hatás érdekében fog belsejébe  helyezünk fehérítő gélt és tömőanyaggal lezárjuk 1-2 hétre. Intenzív elszineződés esetén a gél többszöri cseréje, illetve a külső és belső fehérítés kombinációja is szükségessé válhat.

Munkatársakat keresünk

Szakasszisztenst keresünk!

 

Hírlevél

Név:*
E-mail:*

Rólunk mondták

 

 

NEMES DENTAL CENTER

1188 Budapest, Nemes utca 51. Telefon: 06 1 460 0437 Fax: 06 1 460 0438 e-mail: info@nemesdental.hu
Üzemeltető: Uptake Kft. 1182 Budapest, Üllői út 761.

FEL