Fogpótlások

A fogpótlások tervezését mindig alapos szájvizsgálat előzi meg. A szakmai szabályok, és a páciens fogazatának adottságai figyelembevételével, maximálisan alkalmazkodva a páciens igényeihez készítjük el a kezelési tervet. A siker záloga a gondos fogorvosi ellátás mellett tapasztalt fogtechnikus mester kollégánk munkája. Az elégedett páciens nekünk mindennék többet jelent!

Koronák

Amennyiben a fog ép állománya  annyira lepusztult hogy töméssel vagy betéttel biztonságosan már nem állítható helyre, a fog hosszútávú megőrzése érdekében korona készítése javasolt. A korona megóvja a fogat a törésektől és éveken keresztül biztosítja a kedvező esztétikai hatást.

A fémkerámia fogpótlásokat évek óta nagy megelégedéssel alkalmazzuk mivel a porcelán keménysége a zománcéval vetekszik, nem rágódik ki, nem színeződik el, éveken keresztül biztosítja a jó rágást és a kiváló esztétikumot!

Az orvos érzéstelenítésben kúposra csiszolja a fogat, majd erről tizedpontosságú lenyomatot vesz.A fogtechnikus   először egy fém vázat készít amelyre kerül teljes felületen a ráégetett porcelán, így a  páciens szájában fém felület egyáltalán nem látszik! A fog színét egy 16 árnyalatot tartalmazó színkulcsból választjuk ki,így biztosítva hogy a pótlás színében is tökéletesen simuljon környezetébe.A mennyiben páciensünk fogai speciális színhatásúak, technikus kollégánk készséggel rendelkezésre áll, hogy a koronát, hidat a páciens jelenlétében egyedileg a szomszédos fogakhoz árnyalja.

A cirkónium korona még tovább emeli a tökéletes természetességével  az esztétikus fogpótlás  színvonalát! A fémkerámia pótlásokon túlmutatva teljes életszerűségében adja vissza a természetes fogak transzparenciáját és szépségét. A magasabb esztétikai hatás oka, hogy ebben az esetben a vázat nem fémből, hanem cirkónium-dioxidból / speciális kerámia/ készíti el fogtechnikus mesterünk. A teljes fogpótlás tehát fémmentes! A cirkónium pótlások előnye a mindent kielégítő esztétikai hatás mellett, hogy fém allergiás pácienseknek is bátran készíthető!

Elvesztett fogaink pótlásának egyik konzervatív /sebészeti beavatkozás nélküli/ módja a híd készítése. A hiány melletti fogakat  a tökéletes érzéketlenség elérése után megcsiszolja a fogorvos, és erről precíz mintát vesz. A fogtechnikus a mintára egy egységben készíti el a hiányzó fogakat pótoló hídtestet, és a csiszolt fogakra kerülő pillér koronáknak. A híd anyaga legyen akár porcelán vagy cirkónium, elkészítésekor a  rágófunkció tökéletes helyreállítását és magas szintű esztétikai hatást nyújtjuk pácienseinknek

Kivehető fogpótlások: Mintha kinőttek volna a fogai!

Ha már nincs annyi fog a szájban, hogy hidat tudjunk készíteni, és nem terveztünk fogbeültetés, kivehető pótlással /fogsor/ tudjuk megszüntetni a foghiányt.erről tudnunk kell, hogy a hiányzó fogak helyén túl az állcsontoknak egy részére is kiterjed a pótlás. A fogorvos lenyomatot vesz, majd ennek mintájára készül egy a lemintázandó területnek megfelelő méretű, egyéni lenyomat kanál, amellyel a  környező lágy részek mozgását is rögzítő  lenyomatot veszünk. Ezt követően rögzítjük az alsó- felső állcsont  zárásának természetes helyzetét.  A következő próba alkalmával már a fogorvos és a páciens együttesen ellenőrizhetik a viaszban elhelyezett leendő fogsor fogak záró funkcióját, és  az esztétikumát. Ebben a fázisban még bármi alakítható a páciens igényei szerint! Az ötödik találkozás alkalmával, miután megbizonyosodtunk, hogy a kész fogpótlás minden elvárásunknak eleget tesz, átadjuk a páciensünknek a fogsort. Fogsorainkat pácienseink elégedetten viselik, mert a gondosan elkészített kivehető fogpótlás  képes a rágófunkció teljes helyreállítására, és esztétikus mosolyt biztosít pácienseink részére!

Részleges kivehető fogpótlás precíziós elhorgonyzással

Abban azesetben ha vannak még jól funkcionáló fogak a szájban, de számuk nem elegendő hogy biztonságosan híd pótlást készítsünk,  lehetőségünk van a meglévő fogakra hidakat, koronákat készíteni, amelyen stabilan meg tud kapaszkodni a precíz fém alapú fogsor. A hídra, koronára épített precíz rögzítő eszköz csatlakozik a fogsor speciálisan kiképzett részével, ami a fogsornak igen stabil, láthatatlan rögzítést biztosít. Az ilyen módon gondosan elkészített fogsort  hosszú távon  biztosít teljes értékű rágást, és elégedett mosolyt!


Munkatársakat keresünk

Szakasszisztenst keresünk!

 

Hírlevél

Név:*
E-mail:*

Rólunk mondták

 

 

NEMES DENTAL CENTER

1188 Budapest, Nemes utca 51. Telefon: 06 1 460 0437 Fax: 06 1 460 0438 e-mail: info@nemesdental.hu
Üzemeltető: Uptake Kft. 1182 Budapest, Üllői út 761.

FEL