Gyökérkezelés, gyökértömés

Ha fáj a fog nem kell azonnal húzásra gondolni!

Ha a szuvasodás eléri az idegkamrát és kialakul a fogbélben a gyulladásos folyamat, vagy a mély szuvasodás miatt már korábban elhalt a fog, és ezért a gyökér csúcsán a csontban alakul ki gyulladásos folyamat a fogat egyszerű töméssel sajnos  nem lehet gyógyítani. Ilyenkor a fogvesztést kerülendő, a fogat gyökérkezelni kell.

Előzetes röntgenfelvételen tájékozódunk a gyökér anatómiájáról. A megfelelő zsibbadás elérése után eltávolítjuk a szuvas foganyagot, kinyitjuk az idegkamrát, és kitisztítjuk az idegcsatornát. A csatorna hosszának meghatározását egy speciális műszer /apex lokátor/ segítségével végezzük, majd a bemért értéket gyökérkezelő tűvel végzett röntgenfelvétellel ellenőrizzük. Gyökércsatorna előkészítését a gyökőrtöméshez korszerű technológiájú gépi csatorna tágítóhasználata segíti, amely gyorsítja a kezelést és optimálissá teszi a csatornát a jó gyökértömés készítéséhez. A bemért és feltágított csatorna teljes hosszában hézagmentesen történik a gyökértömő anyag bevitele. A kész gyökértömés pontosságát röntgen felvétellel ellenőrizzük. A jó gyökértöméssel a fogak akár évtizedekre is megmenthetők a rágás és a szép mosoly számára. Korrekt gyökértöméssel rendelkező fogak alkalmasak koronák, hidak viselésére.

A korszerű gyökérkezelés - gyökértömés elengedhetetlen eszköze az apex lokátor. Centrumunkban az új fejlesztésű DenApex berendezését használjuk. Ezzel a műszerrel lehetőségünk van a gyökércsatorna hosszának 0,1mm pontosságú meghatározására, s ezáltal a gyökércsatorna teljes hosszát pontosan kitöltő gyökértömés készítésére.

A tökéletes gyökértömés érdekében, a centrumunkban használt Endomotor-Reciprok VDW  gyökércsatorna tágítóval még azokat a beszűkült vagy görbült gyökércsatornákat is elő tudjuk készíteni a korrekt gyökértömések számára, amelyeket korábban kézi eszközökkel nem lehetett kezelni. A készülék hozzájárul a precízen kivitelezett  gyökértömés készítéséhez, mellyel a begyulladt, elhalt,  panaszt okozó fogakat hosszú időre meg tudjuk menteni  pácienseink számára.

Munkatársakat keresünk

Szakasszisztenst keresünk!

 

Hírlevél

Név:*
E-mail:*

Rólunk mondták

 

 

NEMES DENTAL CENTER

1188 Budapest, Nemes utca 51. Telefon: 06 1 460 0437 Fax: 06 1 460 0438 e-mail: info@nemesdental.hu
Üzemeltető: Uptake Kft. 1182 Budapest, Üllői út 761.

FEL